Minicamping Schotererf is gestart op 16 augustus 2008. Slechts anderhalf jaar eerder werd het idee opgevat. Wij, Tineke en Daniël te Vaarwerk, woonden toen met onze drie kinderen in Emmeloord. Uiteindelijk vonden we een prachtige authentieke boerderij in de Kuinderpolder, waar enkele jaren daarvoor het veeteeltbedrijf reeds was beëindigd. Na een grondige verbouwing van het woongedeelte zijn we gestart met het realiseren van de noodzakelijke faciliteiten voor de camping. Daarbij hebben we veel in eigen beheer gedaan. En we hebben de ervaring die we zelf als kampeerders in de loop van de jaren hadden opgedaan goed kunnen gebruiken. Inmiddels zijn we al een mooi aantal jaren verder en hebben we de locatie omgedoopt tot een waardig verblijf voor menige vakantie. Daarbij genieten we erg van de enthousiaste reacties van onze gasten! Enkele daarvan zijn te vinden in ons gastenboek.

geschiedenis kuinre

Je zou het niet direct zeggen, maar de ligging van de minicamping is een hele bijzondere. Op onze camping komen namelijk (letterlijk) de provincies Friesland, Overijssel en sinds de inpoldering ook Flevoland samen. Kuinre was vóór die inpoldering een strategisch gelegen Zuyderzeestad met een rijke historie. Daarvan is in de omgeving nog veel terug te vinden: de oude haven, de ruïne van de 'burcht van Kuinre' en de oude zeedijk bijvoorbeeld.

Vroeger kwam de rivier de Tjonger bij Slijkenburg in de Linde, maar door het leggen van de zeedijk daar kwam de Tjonger ook bij Kuinre in zee. Mogelijk is ook veel overtollig water van de Tjonger via de Worstsloot (nu de weg waaraan onze camping ligt) naar zee afgevoerd. Tegenwoordig vinden we bij Schoterzijl (op 800 meter van de camping) een ten dele vervallen sluisje in de Tjonger, vanwaar het water op de voormalige bodem van de Zuiderzee een weg vindt naar Kuinre.