Graag bieden we u informatie over allerlei mogelijke uitstapjes in de omgeving van minicamping Schotererf. Zo kunt u tijdens en/of voorafgaand aan uw verblijf bekijken welke van de vele mogelijkheden u interessant lijkt.

Waterloopbos

Informatiecentrum, Voorsterweg 36, Marknesse: voormalig experimentterrein van het waterloopkundig laboratorium. De droge voeten in Nederland vinden hier hun basis. Wordt wel het mooiste bos van Nederland genoemd.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos

Kuinderbos

Hopweg 2b, Bant: het oudste bos van Flevoland kent een rijke flora en fauna. Diverse wandel en fietsroutes voeren u langs beken, de kuinderplas, het libellereservaat en een heuse burcht.
https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/kuinderbos

Rottige Meente

Prachtig moerasbosgebied dat nog niet door massatoerisme is overlopen en dat op 20 minuten fietsen van de camping.
https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/rottige-meente

Weerribben

Hogeweg 27, Ossenzijl: bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer met exposities, winkel, verhuur kano en fluisterboot, rondvaarten, excursies en activiteiten voor kinderen.
www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Weerribben

Wieden

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster: Vorm samen met natuurgebied de Weeribben het nationaal park 'Weerribben-Wieden'. Dit bijzondere natuurgebied in de kop van Overijssel heeft een grote natuurlijke en cultuur-historische waarde.
https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-de-wieden

Ooievaarsdorp

Spanga: ter bevordering van de ooievaarsstand in Nederland zijn er zogenaamde buitenstations gerealiseerd. Die in Spanga is met zo'n 50 nesten één van de grootste van ons land.